Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laktoosittomat ritarit

Köyhät ritarit ovat klassikko, jotka valmistuvat myös laktoosittomina. Tarjoile suoraan pannulta mansikoiden ja vaniljakastikkeen kera.

Laktoosittomat ritarit
Laktoosittomat ritarit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 pullaviipaletta (laktoositonta)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 2 tl sokeria

Paistamiseen

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vatkaa vanhan ajan vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Nosta vaahto jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  2. Vatkaa muna, maitojuoma ja sokeri keskenään
  3. Kasta paahtoleivät tai pullaviipaleet munamaitoon. Paista viipaleet pannulla Oivariini rasvassa kullanruskeiksi.
  4. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta ja mansikoita.

Vinkki

Ritareihin sopii hyvin myös hiukan kuivahtuneet pullaviipaleet.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search