Lämmittävä peperonatakeitto

Lämmittävä peperonatakeitto

35 min
helppo
42 kcal / 100g
8
10

Peperonatalla tarkoitetaan italialaisessa keittiössä paprikahöystöä, sipulin kanssa haudutettua paprikaa. Tässä eri värisistä paprikoista, purjosta ja tomaatista on valmistettu maukas keitto. Sitä ryydittää chorizo-makkara. Nauti keitto rapeakuorisen leivän kera.

Ainekset

4 annosta
100 g
voimakkaan makuista makkaraa , esim. chorizo
1 (350 g)
purjo
2 - 4
valkosipulin kynttä
3 (550 g)
paprikaa (punainen, vihreä ja keltainen)
1 tlk (370 g)
paseerattua tomaattia
2 rkl
tomaattipyreetä
7 dl
vettä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)

Pinnalle

tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Poista makkarasta mahdollinen kuori. Leikkaa makkara aivan pieniksi kuutioiksi.
  2. Ruskista kuutiot kevyesti kattilassa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon pesty ja hienonnettu purjo, valkosipulin kynnet sekä kuutioidut paprikat. Anna kypsyä hetki
  3. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Mausta.
  4. Anna kiehua n. 5 min. Lisää ruokakerma. Anna kiehahtaa.
  5. Laita levy pois päältä, peitä keitto kannella ja anna hautua 5 - 10 min ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa rapeakuorisen leivän ja voin kanssa.

Vinkki

* Jos käytät keitossa Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia, lisää tällöin keittoon 1/2 tl pippurisekoitusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)