Lämpimät sieni-pekonileivät

Lämpimät sieni-pekonileivät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lämpimät sieni-pekonileivät

Lämpimät sieni-pekonileivät

Lämpimät voileivät voi myös koota juustokuorrutuksen päälle. Paista maukkaat juustoleivät ensin uunissa ja päällystä maukkaalla sienitäytteellä. Valitse sienet makusi ja saatavuuden mukaan: kantarelleja, suppilovahveroita, herkkusieniä...

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
5 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 -5 dl
kantarelleja , muita metsäsieniä tai herkkusieniä
100 g
pekonia
ripaus
rouhittua mustapippuria
4 viipaletta
ruispuikulaleipää
2 - 3 rkl
n. 125 g

Koristeluun

tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa. Leikkaa pekonit suikaleiksi.
  3. Ruskista pekonit kuumalla pannulla. Lisää sienet, paista hetki. Mausta mustapippurilla.
  4. Voitele leivät Oivariini rasvalla. Höylää juustosta viipaleita ja asettele ne leiville.
  5. Nosta leivät uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista uunin keski- / ylätasolla n. 5 min tai kunnes juusto on sulanut.
  7. Lisää juustoleipien päälle sieni-pekoniseos. Koristele. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.