Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laskiaispullat suklaa- ja kinuskikermalla

Mikä on sinun suosikkitäytteesi laskiaispullaan? Kokeile tällä kertaa hillon tai mantelimassan kaveriksi maustettuja kermavaahtoja. Suklaa- ja kinuskikermavaahto ovat ihania pullan välissä.

Laskiaispullat suklaa- ja kinuskikermalla
Laskiaispullat suklaa- ja kinuskikermalla

Ainesosat

laskiaispullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
  • 150-200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA® 150-200 g Valio Oivariini® rasvaa

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg mantelilastuja ja tomusokeria

Kinuskitäyte

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Suklaatäyte

Lisäksi

  • 0 kg mantelimassaa ja/tai hilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Kinuskitäyte: vaahdota kinuskikerma kuohkeaksi.
  9. Suklaatäyte: vaahdota kerma ja sulata suklaa. Lisää suklaa ja vaniljasokeri kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  10. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai hillolla sekä suklaa- tai kinuskikermavaahdolla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 33,9 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
  • mantelimassaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search