
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
-
150-200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150-200 g Valio Oivariini® rasvaa
Voit kokeilla myös
Voiteluun ja pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg mantelilastuja ja tomusokeria
Kinuskitäyte
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
Suklaatäyte
-
2 prk (à 2 dl)
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 200 g taloussuklaata
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 0 kg mantelimassaa ja/tai hilloa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Kinuskitäyte: vaahdota kinuskikerma kuohkeaksi.
- Suklaatäyte: vaahdota kerma ja sulata suklaa. Lisää suklaa ja vaniljasokeri kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai hillolla sekä suklaa- tai kinuskikermavaahdolla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
312 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
33,9 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
- mantelimassaa