Lettukestit

Lettukestit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lettukestit

Järjestä lettukestit viikonlopun kunniaksi. Lettujen valmistaminen ja herkuttelu onnistuu koko perheen voimin.

Valmistusaika

Työaika
1 h
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
10 dl
vettä
4
kananmunaa
1 ½ dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa

Paistamiseen

Suolainen täyte n. 8 letulle

1 prk (200 g)
1 prk (180 g)
200 g
savukirjolohta , ruodotonta, nahatonta
puolikas (150 g)
kurkkua
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Makea täyte n. 8 letulle

1 l
mansikoita + sokeria
2 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi. Anna turvota n. 30 min.
  2. Paista taikinasta Oivariinissa isoja lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
  3. Valmista suolainen täyte: Sekoita valutettu raejuusto ja crème fraîche.Lisää hienonnettu savukala ja pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku. Mausta. Tarjoa täytettä lettujen kanssa.
  4. Lohko mansikat ja lisää sokeria maun mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Tarjoa marjoja ja kermavaahtoa lettujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›