Siirry sisältöön
Lettukestit

Lettukestit

Järjestä lettukestit viikonlopun kunniaksi. Lettujen valmistaminen ja herkuttelu onnistuu koko perheen voimin.

Lettukestit

Ainesosat

isoa lettua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 10 dl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl
    Valio rasvatonta maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
    Valio rasvaton maitojauhe instant 400 g
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1¼ tl suolaa

Paistamiseen

Suolainen täyte n. 8 letulle

  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® raejuustoa
    Laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi keiton päälle…
    Valio raejuusto 200 g laktoositon
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 200 g savukirjolohta, ruodotonta, nahatonta
  • 1 puolikas (150 g) kurkkua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Makea täyte n. 8 letulle

  • 500 g mansikoita + sokeria
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi. Anna turvota n. 30 min.
  2. Paista taikinasta Oivariinissa isoja lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
  3. Valmista suolainen täyte: Sekoita valutettu raejuusto ja crème fraîche.Lisää hienonnettu savukala ja pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku. Mausta. Tarjoa täytettä lettujen kanssa.
  4. Lohko mansikat ja lisää sokeria maun mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Tarjoa marjoja ja kermavaahtoa lettujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search