Lettukestit

Lettukestit

Järjestä lettukestit viikonlopun kunniaksi. Lettujen valmistaminen ja herkuttelu onnistuu koko perheen voimin.

1 h 30 min
helppo
132 kcal / 100g
0

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
10 dl
vettä
4
kananmunaa
1 ½ dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa

Paistamiseen

Suolainen täyte n. 8 letulle

1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
200 g
savukirjolohta , ruodotonta, nahatonta
puolikas (150 g)
kurkkua
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Makea täyte n. 8 letulle

1 l
mansikoita + sokeria
2 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi. Anna turvota n. 30 min.
  2. Paista taikinasta Oivariinissa isoja lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
  3. Valmista suolainen täyte: Sekoita valutettu raejuusto ja crème fraîche.Lisää hienonnettu savukala ja pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku. Mausta. Tarjoa täytettä lettujen kanssa.
  4. Lohko mansikat ja lisää sokeria maun mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Tarjoa marjoja ja kermavaahtoa lettujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›