Lettutaikina

Lettutaikina
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lettutaikina

Lettutaikina

Lettu, lätty, plätty, ohukainen, räiskäle, kreppi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tästä lettutaikinasta valmistat parhaat letut arkisiin juhlahetkiin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
turvotus
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

3939 arvostelua

Ainekset8 isoa lettua

8 isoa lettua
3
kananmunaa
6 dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
  2. Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.
  3. Tarjoa lisänä esim. kermavaahtoa, marjoja, sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta tai jäätelöä.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.Halutessasi voit korvata 2 dl maidosta vichy-vedellä, jolloin letuista tulee rapeita ja niihin tulee kaunis pitsireuna. Lisää vichy-vesi taikinaan juuri ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›