Lettutaikina

Lettutaikina

Lettu, lätty, plätty, ohukainen, räiskäle, kreppi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tästä lettutaikinasta valmistat parhaat letut arkisiin juhlahetkiin.

1 h 15 min
helppo
165 kcal / 100g
20
28

Ainekset8 isoa lettua

8 isoa lettua
3
kananmunaa
6 dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
  2. Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.
  3. Tarjoa lisänä esim. kermavaahtoa, marjoja, sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta tai jäätelöä.

Vinkki

Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.Halutessasi voit korvata 2 dl maidosta vichy-vedellä, jolloin letuista tulee rapeita ja niihin tulee kaunis pitsireuna. Lisää vichy-vesi taikinaan juuri ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)