Siirry sisältöön
Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kypsyvät kätevästi kastikkeessa liedellä ja maistuvat koko perheelle. Tarjoa lihapullien kanssa keitettyjä perunoita tai peruna-porkkanamuusia.

Lihapullat kermakastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1 kananmuna
  • 1 dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 rkl korppujauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl yrttisekoitusta

Kastike / keitinliemi

  • 4 dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 dl vettä
  • 1 puolikas liha-juuresliemikuutiota
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 (150 g) punainen paprika
  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
  2. Kuumenna tilavassa paistokasarissa ruokakerma ja vesi kiehuvaksi (tarvitset koko ruokaan yhteensä 2 prk, à 2,5 dl ruokakermaa). Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree.
  3. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pienehköjä lihapullia.
  4. Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että liemi kiehuu koko ajan hiljalleen.
  5. Anna lihapullien kypsyä kannen alla n. 12 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  6. Lisää keitinliemeen pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Anna sen hautua n. 3 min. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
  7. Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai peruna-porkkanamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search