Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kypsyvät kätevästi kastikkeessa liedellä ja maistuvat koko perheelle. Tarjoa lihapullien kanssa keitettyjä perunoita tai peruna-porkkanamuusia.

1 h
keskitaso
107 kcal / 100g
12
11

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1
kananmuna
1 dl
2 rkl
korppujauhoja
¾ tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
yrttisekoitusta

Kastike / keitinliemi

4 dl
2 dl
vettä
puolikas
liha-juuresliemikuutiota
1 rkl
tomaattipyreetä
1 (150 g)
punainen paprika
persiljaa

Ohje

  1. Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
  2. Kuumenna tilavassa paistokasarissa ruokakerma ja vesi kiehuvaksi (tarvitset koko ruokaan yhteensä 2 prk, à 2,5 dl ruokakermaa). Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree.
  3. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pienehköjä lihapullia.
  4. Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että liemi kiehuu koko ajan hiljalleen.
  5. Anna lihapullien kypsyä kannen alla n. 12 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  6. Lisää keitinliemeen pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Anna sen hautua n. 3 min. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
  7. Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai peruna-porkkanamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
107 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)