Lohilaatikko

Lohilaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohilaatikko

Lohilaatikko

Lohilaatikko syntyy kädenkäänteessä, sillä se valmistuu kätevästi pakasteperunasta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
77 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 kg
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 tl
sitruunapippuria
1 ½ tl
suolaa
450 g
kirjolohifileetä
1 prk (2 dl)
1 prk (180 g)

Pinnalle

hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Kaada peruna-sipulisekoitus laakeahkoon uunivuokaan. Ripota joukkoon puolet pippurista ja suolasta, sekoita hyvin.
  2. Esikypsennä 175 asteessa 20 min.
  3. Huuhdo filee ja poista siitä ruodot ja nahka. Suikaloi.
  4. Mausta kala lopulla pippurilla ja suolalla. Lisää kalasuikaleet esikypsyneiden perunoiden joukkoon.
  5. Yhdistä kerma ja crème fraîche. Huuhtele kermapurkki 1 - 2 rkl vettä ja lisää joukkoon. Kaada seos vuokaan. Sekoita.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  7. Ripota pinnalle tilliä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.