Lohilaatikko

Lohilaatikko

1 h 20 min
helppo
144 kcal / 100g
13
13

Lohilaatikko syntyy kädenkäänteessä, sillä se valmistuu kätevästi pakasteperunasta.

Ainekset

5 annosta
1 kg
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 tl
sitruunapippuria
1 ½ tl
suolaa
450 g
kirjolohifileetä
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)

Pinnalle

hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Kaada peruna-sipulisekoitus laakeahkoon uunivuokaan. Ripota joukkoon puolet pippurista ja suolasta, sekoita hyvin.
  2. Esikypsennä 175 asteessa 20 min.
  3. Huuhdo filee ja poista siitä ruodot ja nahka. Suikaloi.
  4. Mausta kala lopulla pippurilla ja suolalla. Lisää kalasuikaleet esikypsyneiden perunoiden joukkoon.
  5. Yhdistä kerma ja crème fraîche. Kaada vuokaan. Sekoita.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  7. Ripota pinnalle tilliä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)