Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumupiirakka

Sadonkorjuun aikaan erilaiset piirakat ilahduttavat arjessa ja juhlassa. Luumupiirakka on mehevä ja maistuva tarjottava aikuiseen makuun.

Luumupiirakka
Luumupiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Pohja

  • 100 g Valio Eila® voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g tuoreita, kypsiä luumuja
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

Pohja

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena.
  3. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte

  1. Halkaise luumut. Poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  2. Levitä rahka piirakkapohjalle. Lisää päälle luumulohkot. (Voit käyttää luumun tilalla myös hapahkoa omenaa. Mausta ohuet omenaviipaleet 1 tl:lla kanelia.)
  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Kaada se luumujen päälle.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
  5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

PIIRAKKA KUIVATUISTA LUUMUISTA

  1. Korvaa tuoreet luumut kuivatuilla, kivettömillä luumuilla. Mittaa 15 kpl (1 dl/ 100 g) luumuja ja 1 dl Valio omenatäysmehua pieneen kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun valmistat pohjan ja täytteen (n. 10 min). Leikkaa keitetyt ja hiukan jäähtyneet luumut saksilla suikaleiksi neljään osaan. Yhdistä ne rahkan joukkoon. Levitä seos piirakkapohjalle. Lisää päälle kermaviiliseos. Paista kuten Luumupiirakka.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 23,9 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1