Maalaispatee

Maalaispatee

1 h 20 min
helppo
189 kcal / 100g
0
0

Maalaispatee sopii tarjottavaksi alkuruokana tai buffetpöydässä yhdessä perunoiden ja marjahyytelön kanssa.

Ainekset

12 annosta
1
sipuli
1 rkl
300 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
200 g (jauhettua)
naudan maksaa
200 g
sian jauhelihaa
2 viipaletta
vaaleaa leipää
2 dl
2
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
siirappia
1 rkl
meiramia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa pannulla. Laita kaikki muut aineet, paitsi juusto ja persilja, monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Voit käyttää myös sauva- tai tehosekoitinta. Yhdistä joukkoon juusto ja persilja.
  2. Vuoraa n. 1 1/2 litran vetoinen, pitkä leipä- tai pateevuoka leivinpaperilla. Voitele paperi. Kaada massa vuokaan.
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan seuraavaan päivään ja kumoa.
  4. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden, raikkaiden etikkasäilykkeiden tai marjahyytelön kanssa. Sopii myös seisovan pöydän tarjottavaksi tai leivän päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
189 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)