Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

1 h 40 min
helppo
44 kcal / 100g
7
8

Tämä makaronilaatikko tarjotaan perinteisesti lisäkeruokana esimerkiksi palapaistin tai lihapullien ja kastikkeen kera. Se on maultaan mietoa ja maistuu lapsillekin.

Ainekset

4 pientä annosta
1 l
vettä , 1/2 tl suolaa
2 dl
sarvimakaronia

Munamaito

2
kananmunaa
5 dl
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo siivilässä, valuta.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, suola ja sokeri.
  3. Voitele uunivuoka. Kaada siihen makaronit. Lisää munamaito.
  4. Kypsennä makaronilaatikko uunin ala- / keskiosassa 150 asteessa 1 t 20 min.
  5. Tarjoa makaronilaatikko perinteiseen tapaan palapaistin tai lihapullakastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
44 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
1 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

ValioAnna Koekeittiöltä24.8.2018 kello 15:00
Hei, tämä ohje on hyvin perinteinen pitoruoka, jota on tarjottu lisäkeperunan tavoin ja munamaitoa suhteessa makaroneihin on tarkoituksella reilusti. Tämän ei ole tarkoitus olla Jauheliha-makaronilaatikko, johon mainitut jauheliha ja sipuli olennaisesti kuuluvat ja josta myöhemmin on tullut ruokalajin suosituin muunnelma.
Nimetön14.8.2018 kello 10:30
Makaroonilaatikkoon kuuluu aina myös jauheliha sekä sipulia.
Nimetön29.12.2015 kello 15:28
Olisiko viisainta vaihtaa ruuan nimeksi makarooneilla maustettu munamaito?