
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Kiehu® maitojuoma on helppo keittää mutta vaikea polttaa pohjaan. Se sopiikin aivan erityisen hyvin…
- 100 g sarvimakaronia tai farafellia
- ½ tl suolaa
- 1½ rkl vehnäjauhoja
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
- Mittaa 9 dl maitojuomaa, makaronit ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Anna vellin hiljakseen kiehua 15 min. Sekoita alussa, että makaronit eivät tartu kiinni pohjaan.
- Sekoita jäljelle jäänyt (1 dl) maitojuomaa ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada suurus vellin joukkoon ja keitä vielä 5 min.
- Lisää lopuksi joukkoon nokare voita. Tarkista suola ja lisää halutessasi sokeria.
- Nauti lämpimänä.
VINKKI - suurustaminen
- Jotkin makaronit voivat saostaa vellin tarpeeksi paksuksi ilman vehnäjauhosuurusta. Makaronit ovat muuttuneet vuosikymmenten kuluessa ja ne nykyään ne ovat keitto-ominaisuuksiltaan irtonaisempia. Siksi tähän velliin useimmiten tarvitaan suurus, jota ei aiemmin tarvittu.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
83 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
9,6 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa