Makaronivelli

Makaronivelli

Makaronivelli kuuluu monen lapsuuteen. Se maistuu myös nykyajan lapsille ja aikuisille, joten on aika kaivaa retroresepti taas esiin. Makuasia on, maustaako vellin ripauksella sokeria vai ei. Voinokaretta ei sen sijaan parane jättää pois!

25 min
helppo
82 kcal / 100g
4
9

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l
100 g
sarvimakaronia tai farafellia
½ tl
suolaa
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Mittaa 9 dl maitojuomaa, makaronit ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Anna vellin hiljakseen kiehua 15 min. Sekoita alussa, että makaronit eivät tartu kiinni pohjaan.
  4. Sekoita jäljelle jäänyt (1 dl) maitojuomaa ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada suurus vellin joukkoon ja keitä vielä 5 min.
  5. Lisää lopuksi joukkoon nokare voita. Tarkista suola ja lisää halutessasi sokeria.
  6. Nauti lämpimänä.

Vinkki

Jotkin makaronit voivat saostaa vellin tarpeeksi paksuksi ilman vehnäjauhosuurusta. Makaronit ovat muuttuneet vuosikymmenten kuluessa ja ne nykyään ne ovat keitto-ominaisuuksiltaan irtonaisempia. Siksi tähän velliin useimmiten tarvitaan suurus, jota ei aiemmin tarvittu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)