Maksa-pekonikastike

Maksa-pekonikastike

35 min
keskitaso
100 kcal / 100g
1
0

Maksa on edullinen ja maukas raaka-aine ja siksi etenkin arkiruokiin hyvin sopiva. Maksa-pekonikastike valmistuu nopeasti. Tarjoile perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia
400 g
naudan maksaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1
paprika
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
vettä
2 dl
½ rkl
valmista kastikesuurustejauhetta

Ohje

  1. Paista suikaloitu fileepekoni pannussa. Siirrä pekoni pois pannulta.
  2. Poista maksan pinnasta kalvo. Leikkaa maksa kuutioiksi. Paista maksakuutiot Oivariinissa kunnes saavat kauniin värin.
  3. Lisää sipuli ja kuutioitu paprika paistumaan. Mausta.
  4. Lisää pekonisuikaleet, vesi ja ruokakerma. Hauduta 5 min.
  5. Lisää kastikesuuruste sekoittaen.
  6. Tarjoa Maksa-pekonikastike esim. perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)