Maksa-pekonikastike

Maksa-pekonikastike

Maksa on edullinen ja maukas raaka-aine ja siksi etenkin arkiruokiin hyvin sopiva. Maksa-pekonikastike valmistuu nopeasti. Tarjoile perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

35 min
keskitaso
100 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia
400 g
naudan maksaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1
paprika
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
vettä
2 dl
½ rkl
valmista kastikesuurustejauhetta

Ohje

  1. Paista suikaloitu fileepekoni pannussa. Siirrä pekoni pois pannulta.
  2. Poista maksan pinnasta kalvo. Leikkaa maksa kuutioiksi. Paista maksakuutiot Oivariinissa kunnes saavat kauniin värin.
  3. Lisää sipuli ja kuutioitu paprika paistumaan. Mausta.
  4. Lisää pekonisuikaleet, vesi ja ruokakerma. Hauduta 5 min.
  5. Lisää kastikesuuruste sekoittaen.
  6. Tarjoa Maksa-pekonikastike esim. perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)