Maksapatee

Maksapatee

1 h 5 min
helppo
148 kcal / 100g
4
5

Maksapatee on perinteinen osa suomalaista pito- ja joulupöytää. Valmista kotitekoinen patee lahjaksi ystävälle ja anna se kauniin uunivuoan kera.

Ainekset

10 annosta
300 g
jauhettua maksaa , esim. naudan tai broilerin
1 tlk (125 / 81 g)
anjovisfileitä
2
kananmunaa
2 dl
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
siirappia
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria

Koristeluun

1 pkt (120 g)
fileepekonia paahdettuina kuutioina
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl
karpaloita

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, laita anjovikset valutettuina ja yrtit hienonnettuina. Jauha tasaiseksi seokseksi.
  2. Voitele patee- tai muu vastaava 1 l:n vetoinen uunivuoka voilla. Kaada seos vuokaan.
  3. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 50 min, eli kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä patee vuoassaan.
  4. Leikkaa fileepekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda kuivalla pannulla keskilämmöllä rapeiksi.
  5. Kumoa patee tai tarjoa se vuoasta. Koristele paahdetuilla pekonikuutioilla, hienonnetulla persiljalla ja karpaloilla.

Vinkki

Halutessasi voit tehdä kaksinkertaisen annoksen ja kypsentää kolmessa, pienemmässä uunivuoassa ja antaa lahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)