Broilerinmaksamousse

Broilerinmaksamousse

20 min
keskitaso
141 kcal / 100g
0
0

Broileirinmaksa on maultaan lempeä ja mieto. Se maistuu usein myös niille, jotka eivät maksasta muutoin välitä. Broilerinmaksamoussen hienostunut maku sopii erinomaisesti talvisen juhla-aterian alkuruoaksi.

Ainekset

10 annosta
300 g
broilerin maksaa
3 dl
1
sipuli hienonnettuna
2 rkl
½ rkl
timjamia
½ rkl
meiramia
2 rkl
konjakkia tai sitruunamehua
¾ tl
suolaa
1 rkl
siirappia
¾ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Sulata jäiset maksat maidossa yön yli. Valuta hyvin ja painele talouspaperilla kuiviksi.
  2. Paista huoneenlämpöiset maksat ja sipuli voissa pannulla yrttien kera (noin 5 min). Lisää konjakki ja loput mausteet.
  3. Soseuta maksat liemineen monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon kermavaahto ja persilja.
  4. Pursota muotoonleikatuille, paahdetuille leiville tai tarjoa kulhoon tasoiteltuna leivän kanssa alkupalaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)