Mansikkainen jogurttijäätelö

Mansikkainen jogurttijäätelö
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikkainen jogurttijäätelö

Mansikkainen jogurttijäätelö

Kevyempi ja kesäisen mansikkainen jäätelö valmistetaan jogurtista ja vaniljakastikkeesta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
½ l
mansikoita (3 dl soseena)
1 dl
sokeria
1 dl
mansikkahilloa tai lettuhilloa
3 ½ dl
2 dl

Ohje

  1. Puhdista mansikat. Soseuta ja sokeroi sose. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  2. Kaada seos jäätelökoneen pakastimessa säilytettyyn kulho-osaan (ks. koneen käyttöohje).
  3. Anna koneen käydä n. 20 min tai kunnes jäätelö on sopivan jähmeää. Siirrä jäätelö kannelliseen muovirasiaan tms.
  4. Laita pakastimeen tai tarjoa heti jälkiruokana.
  5. JOGURTTIJÄÄDYKE

  6. Valmista muuten kuten Jogurttijäätelö, mutta vatkaa ensin vaniljakastiketta sähkövatkaimella kunnes vaahto on kovaa. Yhdistä siihen kaikki aineet. Kaada seos vedellä kasteltuun muoviseen tai lasiseen jäädykevuokaan. Pakasta kunnes sopivan kohmeista tai yön yli.
Vinkki

Vinkki

Jogurttijäädykkeestä saa muotoiltua lastuja ja palloja suoraan pakastimesta otettuna. Jos kumoat jäädykkeen kokonaisena vadille, temperoi sitä ensin jääkaapissa n. ½ t.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.