Jogurttimousse ja mehustettuja viinirypäleitä

Jogurttimousse ja mehustettuja viinirypäleitä

Ihastuta vieraitasi tällä ylellisellä jälkiruoalla. Syvänpunainen, portviinillä maustettu siirappi ja raikas jogurttimousse solmivat yhdessä täydellisen makuliiton.

30 min
keskitaso
197 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
2 rkl
sokeria
1
liivatelehti
1 prk (200 g)

Siirappi

½ dl
sokeria
2 dl
portviiniä
100 g
tummia viinirypäleitä

Ohje

  1. Ota kermasta tilkkanen talteen kuumuutta kestävään kippoon. Vaahdota loput kermasta sokerin kanssa.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista kuivaksi.
  3. Lämmitä tilkkanen kermaa (esim. mikrossa) ja liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa kermaa.
  4. Lisää kevyesti sekoittaen kerma jogurttiin ja lisää lopuksi liotettu liivatelehti.
  5. Annostele mousse laseihin tai maljoihin. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi
  6. Keitä kattilassa portviinistä ja sokerista siirappimainen kastike
  7. Puolita viinirypäleet ja sekoita siirapin joukkoon.
  8. Kaada tarjoiluhetkellä siirappia jogurttimoussen päälle ja nauti välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
197 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)