Frozen yogurt

Frozen yogurt
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Frozen yogurt

Frozen yogurt

Frozen yogurt eli jääjogurtti on herkullista ja raikasta. Frozen yogurt naturel on jo sellaisenaan nautittava jälkiruoka. Voit myös tuunata siitä mm. raikkaan Sitruuna-inkivääri tai Cookie-muffinssi -maun.

Valmistusaika

Työaika
15 min
muut
20 min
pakastimessa
2 h
Yhteensä
2 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset2 annosta

2 annosta

Frozen yogurt naturel

1 prk (400 g)
1 ½ tl
vaniljasokeria
½ dl
sokeria
½ dl
glukoosisiirappia tai sokeria

Minttusuklaa-vadelma

100 g
kotimaisia vadelmia jäisenä
3 (à 18 g)
minttusuklaata , Pätkis hienonnettuna

Cookie-muffinssi

2 (à 20 g)
suklaa-cookiekeksejä
1 kpl (n. 60 g)
muffinsseja tai mokkapalaa

Sitruuna-inkivääri

2 tl
sitruunamehua
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl
raastettua sitruunankuorta

Mustikka

3 dl
mustikoita
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Sekoita keskenään Frozen yogurt naturel -ainekset. Jos valmistat maustetun version, lisää myös muuta raaka-aineet massaan (marjat kannattaa lisätä jo valmiiksi jäisinä, vadelmat rouhittuina).
  2. Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä 20 - 35 min (ks. koneen käyttöohje). Tarjoa frozen yogurt joko softismaisen pehmeänä tai siirrä kannelliseen muoviastiaan. Pakasta 1 - 3 t
  3. Voit myös valmistaa ilman jäätelökonetta. Sekoita tällöin massaa 2 - 3 kertaa jäädyttämisen aikana, jotta rakenne kuohkeutuu.
  4. Tarjoa jälkiruokana tai kesäpäivän viilentäjänä annoskulhoista tai esim. marjapaistoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.