Omena-inkiväärijäätelö

Omena-inkiväärijäätelö

45 min
keskitaso
171 kcal / 100g
1
0

Inkivääriä on totuttu käyttämään leivonnaisissa, usein yhdessä omenan, luumun tai päärynän kanssa. Jogurttipohjainen jäätelö antaa nyt pohjan omenan ja inkiväärin liitolle tässä jälkiruoassa. Ilman jäätelökonetta onnistuu samalla ohjeella jäädykkeen valmistus.

Ainekset

6 annosta
1 prk (2,5 dl)
2 ½ dl
1 ½ rkl
sitruunamehua
2 (300 g)
hapahkoa omenaa
½ dl
juoksevaa hunajaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 - 2 dl
valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa. Lisää jogurtti ja sitruunamehu.
  2. Kuori omenat. Raasta toinen omenoista karkealla ja toinen hienoimmalla raastinterällä ja lisää vaniljavaahtoon.
  3. Lisää hunaja ja mausta inkiväärillä. Sekoita.
  4. Kaada seos jäätelökoneen pakastimessa säilytettyyn kulho-osaan (ks. koneen käyttöohje).
  5. Anna koneen käydä n. 20 min tai kunnes seos on sopivan jähmeää ja kuohkeaa. Tarjoa jäätelö kinuskikastikkeen kanssa.
  6. Jos tarjoat jäätelön myöhemmin, siirrä se kannellisessa muovirasiassa pakastimeen. Anna jäätelön temperoitua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  7. OMENA-KANELIJÄÄTELÖ

  8. Voit maustaa jäätelön inkiväärin sijaan kanelilla (1 tl). Omena-kanelijäätelö maistuu etenkin erilaisten lämpimien omenajälkiruokien, kuten omenapiirakoiden, uuniomenoiden tai omenapaistoksen kanssa tarjoiltuna.
  9. JÄÄDYKE

  10. Voit valmistaa samoista raaka-aineista jäädykkeen ilman jäätelökonetta. Valmista muuten kuten jäätelö, mutta kaada seos jäätelökoneen sijaan kelmutettuun tai vedellä kasteltuun jäädykevuokaan. Pakasta. Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa n. 1 t ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)