Piparjuurisilakat inkiväärikastikkeessa

Piparjuurisilakat inkiväärikastikkeessa

40 min
helppo
101 kcal / 100g
2
2

Uusien perunoiden seurana on perinteisesti tarjottu silliä, mutta kokeilepa vaihtelun vuoksi silakoita.

Ainekset

8 annosta
500 g
silakkafileitä
1 ½ tl
suolaa
n. 2 rkl
piparjuuritahnaa
2 dl
vettä
1 dl
sitruunamehua
2 rkl
fariinisokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
ruohosipulia

Inkiväärikastike

1 prk (200 g)
Valio kermaviiliä
¼ tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
½ rkl
fariinisokeria
¼ tl
suolaa
½ rkl
sitruunamehua
½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia

Ohje

  1. Laita fileet työlaudalle tai leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Levitä fileille suola ja piparjuuritahna. Kääri fileet rullalle.
  2. Nosta ne teflonpannuun tai laakean kattilan pohjalle saumapuolet alaspäin, etteivät rullat aukea. Lisää pannulle loput aineet. Keitä miedolla lämmöllä 6 - 8 min. Jäähdytä liemessään. Nosta silakat varovasti tarjoiluvadille.
  3. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa kastike erikseen tai kaada silakoiden päälle.
  4. Tarjoa silakoita uusien perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
7 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)