Manteli-suklaapikkuleivät

Manteli-suklaapikkuleivät

1 h 10 min
keskitaso
477 kcal / 100g
2
2

Manteli-suklaapikkuleivät ovat gluteenittomia ja laktoosittomia täytepikkuleipiä. Tarjoa Manteli-suklaapikkuleivät kahvipöydässä.

Ainekset

35 kpl

Pohjat

2 (0,6 dl)
valkuaista
3 pussia (à 50 g)
mantelijauhetta
1 pussi (50 g)
kuorittua mantelirouhetta
3 ¼ dl
tomusokeria

Kreemi

100 g
1 ½ dl
tomusokeria
1
keltuainen
1 tl
pikakahvijauhetta

Kuorrutus

200 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset desilitran mitalla, että saat juuri oikean määrän (munien koko vaihtelee).
  2. Vatkaa valkuaisia hetkisen, että ne alkavat vaahdota vähän. Yhdistä mantelijauhe, -rouhe ja tomusokeri keskenään. Lisää seos valkuaisiin. Sekoita.
  3. Pyörittele seoksesta pieniä pallosia (halkaisija 2 - 2 1/2 cm) pellille leivinpaperille. Jätä ympärille hiukan leviämistilaa.
  4. Paista pikkuleivät 175 asteessa n. 8 min eli kunnes ovat kypsiä ja ovat saaneet hiukan väriä. Jäähdytä.
  5. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa sähkövatkaimella voin joukkoon tomusokeri ja keltuainen. Vatkaa hyvin. Lisää lopuksi pikakahvijauhe murskattuna.
  6. Levitä kreemiä täysin jäähtyneiden pohjien alapuolille siten, että keskellä on hiukan enemmän kreemiä kuin reunoilla. (Jos kreemi on hyvin pehmeää, nosta pikkuleivät tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaakuorrutus on helpompi levittää.)
  7. Sulata suklaa mikrossa alhaisella lämmöllä, sekoita välillä. Levitä veitsen kärjellä kreemin päälle. Nosta leivinpaperille kovettumaan suklaapuoli ylöspäin.

Vinkki

Manteli-suklaapikkuleivät kannattaa pakastaa. Anna niiden pakastua hetki tarjottimella ja siirrä ne sitten rasioihin, laita kerrosten väliin leivinpaperia. Ota sulamaan juuri ennen tarjoilua, ne sulavat hyvin nopeasti

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
477 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
29 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)