
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
350 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 100 g (1,5 dl) mantelijauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 400 g (6 dl) vehnäjauhoja
Koristeluun
- 200 g valkosuklaata
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Lisää loput aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Leivo taikinasta hiukan sormea vahvempia tankoja jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Litistä tankoja kevyesti sormella.
- Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa 11 - 13 min eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa vähän jäähtyneenä vinoittain n. 3 cm:n viipaleiksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa. Laita suklaasula pieneen minigrip-pussiin.
- Leikkaa kulmaan pienen pieni reikä. Pursota suklaata täysin jäähtyneille pikkuleiville. Ripota pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutuksen kovettua ennen kuin pakkaat pikkuleivät laatikkoon.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
495 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
44,8 g
Rasva
31,6 g
Tyydyttynyt rasva
16,3 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja