Valkosuklaaviipaleleivät

Valkosuklaaviipaleleivät

Kauniit viipalepikkuleivät maistuvat ihanilta juhlapöydässä. Ne tehdään samasta taikinasta kuin Vaniljavannikkeet, mutta ne valmistuvat nopeammin. Koristelussa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja juhlan teemaan sopivia koristeita.

1 h 10 min
keskitaso
505 kcal / 100g
10
16

Ainekset100 kpl

100 kpl
350 g
2 dl
sokeria
1
kananmuna
100 g
mantelijauhetta
2 tl
vaniljasokeria
6 dl (400 g)
vehnäjauhoja

Koristeluun

200 g
valkosuklaata
nonparelleja

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Lisää loput aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Leivo taikinasta hiukan sormea vahvempia tankoja jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Litistä tankoja kevyesti sormella.
  4. Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa 11 - 13 min eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa vähän jäähtyneenä vinoittain n. 3 cm:n viipaleiksi.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa. Laita suklaasula pieneen minigrip-pussiin.
  6. Leikkaa kulmaan pienen pieni reikä. Pursota suklaata täysin jäähtyneille pikkuleiville. Ripota pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutuksen kovettua ennen kuin pakkaat pikkuleivät laatikkoon.

Vinkki

Käännä peltiä paiston puolivälissä tarvittaessa, jos uuni paistaa epätasaisesti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
505 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
32 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)