Suklaakoristeiset lusikkaleivät

Suklaakoristeiset lusikkaleivät

1 h 40 min
keskitaso
454 kcal / 100g
0
0

Lusikkaleivät on perinteisesti koristeltu hienolla sokerilla, mutta tässä modernimmassa versiossa ne saavat kaunistuksekseen suklaakoristelun.

Ainekset

40 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Väliin

n. 1 dl
omenamarmeladia

Pinnalle

50 g
tummaa suklaata tai valkosuklaa
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Anna sen kiehahtaa, kunnes vaahto laskee. Jäähdytä kulhossa.
  2. Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
  3. Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein
  4. Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
  5. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Levitä lusikkaleivät vieri viereen tarjottimelle.
  6. Sulata suklaa ja laita tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienenpieni reikä. Pursota suklaasulaa pikkuleiville. Ripota halutessasi raidoille nonparelleja. Anna kuivahtaa.

Vinkki

* Lusikkaleivät voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
454 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
54 g
Rasva
24 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)