Suklaakoristeiset lusikkaleivät

Suklaakoristeiset lusikkaleivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Suklaakoristeiset lusikkaleivät

Suklaakoristeiset lusikkaleivät

Lusikkaleivät on perinteisesti koristeltu hienolla sokerilla, mutta tässä modernimmassa versiossa ne saavat kaunistuksekseen suklaakoristelun.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset40 kpl

40 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Väliin

n. 1 dl
omenamarmeladia

Pinnalle

50 g
tummaa suklaata tai valkosuklaa
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Anna sen kiehahtaa, kunnes vaahto laskee. Jäähdytä kulhossa.
  2. Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
  3. Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein
  4. Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
  5. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Levitä lusikkaleivät vieri viereen tarjottimelle.
  6. Sulata suklaa ja laita tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienenpieni reikä. Pursota suklaasulaa pikkuleiville. Ripota halutessasi raidoille nonparelleja. Anna kuivahtaa.
Vinkki

Vinkki

* Lusikkaleivät voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
454 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
54 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.