
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Väliin
- 1 dl omenamarmeladia
Pinnalle
- 50 g tummaa suklaata tai valkosuklaa
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Anna sen kiehahtaa, kunnes vaahto laskee. Jäähdytä kulhossa.
- Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
- Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein
- Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
- Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Levitä lusikkaleivät vieri viereen tarjottimelle.
- Sulata suklaa ja laita tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienenpieni reikä. Pursota suklaasulaa pikkuleiville. Ripota halutessasi raidoille nonparelleja. Anna kuivahtaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
451 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
54,1 g
Rasva
23,6 g
Tyydyttynyt rasva
13,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja