
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
-
2 dl
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl (220 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl ananasmurskaa
Kostutus
-
½ dl
Valio ananastäysmehuaValio ananastäysmehu on aamuhetkien virkistäjä, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Voit kokeilla myös:-
½ dl Valio omenatäysmehua
-
Kuorrutus
-
½ rasiaa (à 400 g)
Valio Oltermanni® levittyvää sulatejuustoaValio Oltermanni® levittyvä sulatejuusto on mieto koko perheen suosikki, jota on helppo sipaista leivälle. Valio…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
-
mantelirouhettaVoit kokeilla myös:
- pähkinärouhetta
- paahdettuja mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
- Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
33,9 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.