Mifuskus eli helmicouscouskulho Mifulla

Mifuskus eli helmicouscouskulho Mifulla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mifuskus eli helmicouscouskulho Mifulla

Mifuskus eli helmicouscouskulho Mifulla

Helmicouscous on durum-vehnästä valmistettu monikäyttöinen raaka-aine. Se sopii lisäkkeeksi sellaisenaan sekä erilaisiin salaatteihin, pannuihin, patoihin, täytteisiin jne. Helmicouscouksen voi tarvittaessa korvata tavallisella couscouksella, riisillä tai pastalla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g
helmicouscousia
1 ½ tl
suolaa
2 l
vettä
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1 pkt (250 g)
1 rkl
200 g
lehtikaalia
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
½ prk (200 g)
1 - 2 rkl
makeaa chilikastiketta

Ohje

  1. Keitä couscous suolalla maustetussa vedessä 12 min. Valuta ylimääräinen vesi. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.
  2. Ruskista Mifut laakeassa, korkeareunaisessa paistinpannussa Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu lehtikaali. Paista sekoitellen keskilämmöllä, kunnes lehtikaali on pehmennyt hiukan.
  3. Sekoita joukkoon couscous ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarjoa chilikastikkeella maustetun jogurtin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää helmicouscousin tilalla tavallista couscousia. Se kypsyy nopeammin, riittää että kaadat kiehuvan veden couscousin päälle ja annat tekeytyä peitettynä 5 - 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.