
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Rahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 3 isoa (450 g) omenaa
- 5 (300 g) tuoretta luumua
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl fariinisokeria
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 t.
- Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 5 mm:n paksuinen suorakulmio. Taita taikina kolmeen osaan siten, että reunat käännetään keskelle. Käännä levy poikittain ja kauli uudestaan. Toista kolme kertaa.
- Kauli uunipellin kokoinen levy. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele haarukalla.
- Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.
- Pese hedelmät. Kuori omenat tarvittaessa. Halkaise ja poista omenan siemenkodat sekä luumujen kivet.
- Leikkaa hedelmät oikein ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleita lomittain pohjan päälle siten, että omena ja luumuviipaleet vuorottelevat.
- Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa muutama min. Lisää ripaus suolaa.
- Levitä karamellikastiketta hedelmäviipaleiden päälle esim. pullasudilla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
244 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
22,9 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.