
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
Täyte
- 75 g mantelimassaa
- 2-3 (275 g) omenaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tl kanelia
- ½ dl (30 g) puolukoita
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita Mantelisen omena-rahkapiiraan valmistaminen täytteestä. Raasta mantelimassa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa. Mausta kanelilla, lisää 1 - 2 tl sokeria ja 1 tl sitruunamehua, jos omenat ovat hapottomia.
- Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 - 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
- Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle omenat ja ripota puolukat. Lusikoi päälle rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
- Jatka rahkapiiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa rahkapiiras kahvin tai teen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
22,8 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa