Mantelinen omena-rahkapiiras

Mantelinen omena-rahkapiiras

1 h
keskitaso
237 kcal / 100g
2
0

Mantelimassa antaa omena-rahkapiiraalle herkullista lisämakua. Vaniljarahka mehevöittää täytteen, puolukat tuovat väriä ja hapokkuutta.

Ainekset

8 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
3 rkl
sokeria
¾ dl
1 dl

Täyte

75 g
mantelimassaa
2 - 3 (275 g)
omenaa
1 rkl
1 tl
kanelia
½ dl
puolukoita
2 prk (à 200 g)

Pinnalle

½ dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Aloita Mantelisen omena-rahkapiiraan valmistaminen täytteestä. Raasta mantelimassa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Poista siemenkodat.
  2. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa. Mausta kanelilla, lisää 1 - 2 tl sokeria ja 1 tl sitruunamehua, jos omenat ovat hapottomia.
  3. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 - 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
  4. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  5. Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle omenat ja ripota puolukat. Lusikoi päälle rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
  6. Jatka rahkapiiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa rahkapiiras kahvin tai teen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)