Muhkeat letut

Muhkeat letut

50 min
helppo
154 kcal / 100g
20
23

Mehevät letut maistuvat jälkiruokana tai välipalana. Kokeile eri rahkamakuja mieltymystesi mukaan.

Ainekset

20 pientä lettua
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1
kananmuna
1 prk (250 g)
2 dl

Paistamiseen

Tarjoiluun

2 - 3 dl
marjahilloa ja/ tai pakastemarjasurvosta
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa lisäkkeet ja laita ne tarjolle.
  4. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettusia.
  5. Tarjoa lämpiminä marjasurvoksella höystetyn hillon ja maustetun rahkan kanssa.
  6. SUOLAISET RAHKALETUT ELI PIKABLINIT

  7. * Valmista muuten samaan tapaan, mutta korvaa vehnäjauhot seuraavalla seoksella: 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl tattarijauhoja. Tarjoa lisänä mätiä ja sipulisilppua, savukalaa tai katkarapuja sekä Valio smetanaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
154 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)