Mummin letut

Mummin letut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mummin letut

Mummin letut

Letut sopivat yli 1-vuotiaalle lapselle. Onko parempaa olemassakaan kuin mummin paistamat letut? Letut ovat herkullinen jälkiruoka kaikille lapsille ja lapsenmielisille.

Valmistusaika

Työaika
45 min
turvotus
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset16 isoa lettua

16 isoa lettua
4
luomu kananmunaa
1 l
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini. Anna turvota 15 - 30 min.
  2. Paista isoja tai pieniä lettuja paistinpannulla tai muurinpohjapannulla.
Vinkki

Vinkki

* Jos paistat jälkiruokalettuja, lisää taikinaan 1 - 2 tl vaniljasokeria tai ripaus kardemummaa.* Korvaa halutessasi osa jauhoista ohrajauhoilla, esim. 3 dl vehnäjauhoja ja 2 dl ohrajauhoja.Tarjoa lisänä:* Valio vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna* jäätelöä* marjoja ja/tai hilloaValmista taikina samalla ohjeella, mutta lisää 1/2 dl vehnäjauhoja (yht. 5 1/2 dl). Anna turvota 30 min.Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan). Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.Paista 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pinta ja pohja ovat saaneet kauniin värin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›