
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1½ kg
myskikurpitsaaVoit kokeilla myös:
- 1½ kg talvikurpitsaa
- 1-2 (150 g) sipulia
- 10 cm pala sitruunaruohoa
- 1 punainen chilipalko
- 1 pala (25 g) inkivääriä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ kg myskikurpitsaa
- 1-2 (150 g) sipulia
- 10 cm pala sitruunaruohoa
- 1 punainen chilipalko
- 1 pala (25 g) inkivääriä
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele kurpitsa isohkoiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri karkeasti.
- Kuumenna Oivariini isossa (3 - 4 l:n) kattilassa. Lisää kurpitsa, sipuli, sitruunaruoho, chili ja inkivääri. Kuullota kevyesti.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes kurpitsa on kypsää. Sekoittele välillä.
- Ota kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Kuumenna keitto kattilassa. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää crème fraîche.
- Tarjoa alku- tai pääruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
39 kcal
Proteiini
0,7 g
Hiilihydraatti
2,5 g
Rasva
2,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.