Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nekkuviipaleet

Pikkuleivät on helppo valmistaa ja ne säilyvät kuivassa paikassa tai pakastettuna pitkään. Nekkuviipaleet ovat maukkaan rapeita kahvipöydän pikkuleipiä.

Nekkuviipaleet
Nekkuviipaleet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g (1 dl) mantelirouhetta

Ohje

  1. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja mantelirouhe. Sekoita taikinaksi.
  2. Jaa nekkutaikina 6 osaan. Leivo sormen paksuisiksi tangoiksi.
  3. Siirrä yhdelle pellille 3 tankoa. Paina vähän litteäksi.
  4. Paista nekkutangot 200 asteessa n. 10 min. Leikkaa vähän jäähtyneenä vinoittain viipaleiksi.
  5. Säilytä Nekkuviipaleet kuivassa paikassa tai pakasta

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 492 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 56,5 g
Rasva 26,3 g
Tyydyttynyt rasva 13 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search