Nekkuviipaleet

Nekkuviipaleet

40 min
helppo
475 kcal / 100g
8
5

Pikkuleivät on helppo valmistaa ja ne säilyvät kuivassa paikassa tai pakastettuna pitkään. Nekkuviipaleet ovat maukkaan rapeita kahvipöydän pikkuleipiä.

Ainekset

50 kpl
200 g
2 dl
sokeria
½ dl
siirappia
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl (50 g)
mantelirouhetta

Ohje

  1. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja mantelirouhe. Sekoita taikinaksi.
  2. Jaa nekkutaikina 6 osaan. Leivo sormen paksuisiksi tangoiksi.
  3. Siirrä yhdelle pellille 3 tankoa. Paina vähän litteäksi.
  4. Paista nekkutangot 200 asteessa n. 10 min. Leikkaa vähän jäähtyneenä vinoittain viipaleiksi.
  5. Säilytä Nekkuviipaleet kuivassa paikassa tai pakasta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
475 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
56 g
Rasva
25 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
136 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

tosihyva28.8.2015 kello 13:07
Leivoin taikinasta pyöreitä pikkuleipiä ja lyhensin paistoaikaa 7 minuuttiin. Tuli hyviä kinuskisia pikkuleipiä! :P
Nimetön20.2.2014 kello 21:34
Tosi hyviä! Mausta tulee shortbread mieleen...
Valio Koekeittiö16.1.2013 kello 10:08
Harmi, ettei lopputulos ole ollut onnistunut. Joskus voi olla, että uunin lämpötila onkin alhaisempi kuin termostaatin lukema näyttää. Jos olet mitannut ainekset huolella ja tangot ovat olleet oikean paksuisia (Ø n. 1,5 cm), niiden pitäisi paistua sopiviksi uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 minuutissa. Kokeile hiukan korkeampaa lämpötilaa. Tarkkaile paistumista. Tangot ovat pehmeitä, kun ne tulevat uunista, jäähtyessään ne rapeutuvat pinnastaan. Peitä ja pakkaa ne vasta täysin jäähtyneinä. Ellet pakasta Nekkuviipaleita, säilytä ne huoneenlämmössä.