Nopea lohilaksa

Nopea lohilaksa

Lohilaksa on aasialainen, liemevä kulhoruoka joka lähentelee keittoa. Se nautitaan puikolla syöden ja se vaikuttaa myös käytettyjen raaka-aineiden kokoon ja muotoon. Liemi hörpitään kulho reunasta. Jos ruoka tekeytyy pitkään tai sitä jää yli, ruoasta tulee pastamainen annos.

25 min
helppo
88 kcal / 100g
6
2

Ainekset3 annosta

3 annosta
1 iso (150 g)
porkkana
½ vartta
sitruunaruohoa
1 rkl
currytahnaa (panang)
1 rkl
6 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
½ rkl
tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
100 g
vihreitä pakastepapuja
1 kpl (80 g)
nuudelia annoslevynä
2 dl
kookosmaitoa
1 tl
inkivääritahnaa
250 g
kirjolohta isohkoina kuutioina
tuoretta korianteria
limetin lohkoja

Ohje

  1. Leikkaa kuorittu porkkana tikkumaisiksi paloiksi. Taittele sitruunaruohoa muutama kerta, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat paremmin.
  2. Kuumenna currytahna ja Oivariini rasva kattilassa. Lisää porkkana ja sitruunaruoho. Paista hetki.
  3. Lisää vesi, liemikuutio ja sokeri. Keitä 6 - 8 min, lisää pakastepavut. Kun liemi taas kiehuu, katko joukkoon nuudeli. Keitä pari min, kunnes nuudelit ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää kookosmaito ja inkivääritahna, kuumenna.
  5. Lisää kalapalat ja anna kiehahtaa. Mausta halutessasi hienonnetulla korianterilla.
  6. Tarjoa heti limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)