Nopea lohilaksa

Nopea lohilaksa

25 min
helppo
77 kcal / 100g
3
1

Lohilaksa on aasialainen, liemevä kulhoruoka joka lähentelee keittoa. Se nautitaan puikolla syöden ja se vaikuttaa myös käytettyjen raaka-aineiden kokoon ja muotoon. Liemi hörpitään kulho reunasta. Jos ruoka tekeytyy pitkään tai sitä jää yli, ruoasta tulee pastamainen annos.

Ainekset

3 annosta
1 iso (150 g)
porkkana
½ vartta
sitruunaruohoa
1 rkl
currytahnaa (panang)
1 rkl
6 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
½ rkl
tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
100 g
vihreitä pakastepapuja
1 kpl (80 g)
nuudelia annoslevynä
1 prk (2,5 dl)
1 tl
inkivääritahnaa
250 g
kirjolohta isohkoina kuutioina
tuoretta korianteria
limetin lohkoja

Ohje

  1. Katso ensin lyhyt laksa-video:
  2. Leikkaa kuorittu porkkana tikkumaisiksi paloiksi. Taittele sitruunaruohoa muutama kerta, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat paremmin.
  3. Kuumenna currytahna ja Oivariini rasva kattilassa. Lisää porkkana ja sitruunaruoho. Paista hetki.
  4. Lisää vesi, liemikuutio ja sokeri. Keitä 6 - 8 min, lisää pakastepavut. Kun liemi taas kiehuu, katko joukkoon nuudeli. Keitä pari min, kunnes nuudelit ovat lähes kypsiä.
  5. Lisää kermainen kookos ja inkivääritahna, kuumenna.
  6. Lisää kalapalat ja anna kiehahtaa. Mausta halutessasi hienonnetulla korianterilla.
  7. Tarjoa heti limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)