Nopeat juustokeksit

Nopeat juustokeksit

25 min
helppo
453 kcal / 100g
7
7

Juustoisen makuiset keksit valmistuvat helposti ja nopeasti. Koristele tai mausta ne haluamallasi tavalla (ks. vinkki) tai tee perusohjeella ilman mausteita. Tarjoa teen, kahvin tai glögin seurana, juustotarjoilun osana tai illanistujaisten naposteltavana.

Ainekset

24 kpl
100 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¼ tl
leivinjauhetta
1 tl
perunajauhoja
75 g

Ohje

  1. Raasta juusto. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja perunajauhot.
  2. Sekoita kuivat aineet ja pehmeä voi taikinaksi. Lisää juustoraaste ja mahdollinen makuaine (ks. vinkki).
  3. Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan n. 3 cm:n tanko. Leikkaa se 24:een osaan. Aseta taikinapalat leivinpaperille pellille. Jätä hiukan kohoamisvaraa.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 - 12 min tai kunnes ovat kypsiä ja ovat saaneet hiukan väriä.
  5. MAUSTAMISVINKKEJÄ

  6. Lisää taikinaan ½ tl jauhettua inkivääriä tai 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina. Voit myös laittaa keksien pinnalle ennen paistamista kokonaisia kuminansiemeniä, pinjansiemeniä, unikonsiemeniä tai pähkinärouhetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
453 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
32 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
326 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)