
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 7½ dl vehnäjauhoja
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 1½ tl suolaa
- 4 dl vettä
-
150 g (1,5 dl)
Valio Oivariini® oliiviöljy ja hieno merisuola rasvaaValio Oivariini® oliiviöljy ja hieno merisuola sekä viipale hyvää leipää – siinä on makunautinto, joka…
- 1 dl vihreitä oliiveja
Tarjoiluun
- 100 g rucolaa
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- ½ pkt (à 100 g) parmankinkkua
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
- Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Lisää joukkoon 100 g sulatettua Oivariini rasvaa. Vaivaa vielä hetki.
- Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
- Taputtele taikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperoituun tai voideltuun uunipannuun n. 25 x 30 cm. Paina pintaan puolitetut oliivit ja loppu Oivariini nokareina.
- Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
- Nosta valmiin leivän päälle tuoretta rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmankinkkua.
- Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
227 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
28,7 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa