Oliivileipä eli Pane di olive

Oliivileipä eli Pane di olive
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Oliivileipä eli Pane di olive

Oliivileipä eli Pane di olive

Maukkaan italialaisen leivän tekemiseen kannattaa käyttää laadukkaita kalamata-oliiveja.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kohotus
1 h 30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
2 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset2 leipää

2 leipää
5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
¾ dl
hunajaa
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja viipaleina
2 ½ dl
vehnäjauhoja
10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
75 g

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja. Lisää viipaloidut oliivit. Alusta jauhot joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, eli n. 45 min.
  3. Sekoita taikina kulhossa tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun leipä- tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota hyvin.
  4. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Paista 200 asteessa 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›