Oliivileipä eli Pane di olive

Oliivileipä eli Pane di olive

2 h 25 min
keskitaso
261 kcal / 100g
2
2

Maukkaan italialaisen leivän tekemiseen kannattaa käyttää laadukkaita kalamata-oliiveja.

Ainekset

2 leipää
5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
¾ dl
hunajaa
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja viipaleina
2 ½ dl
vehnäjauhoja
10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
75 g

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja. Lisää viipaloidut oliivit. Alusta jauhot joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, eli n. 45 min.
  3. Sekoita taikina kulhossa tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun leipä- tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota hyvin.
  4. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Paista 200 asteessa 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)