
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- ¾ dl hunajaa
- 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja viipaleina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja. Lisää viipaloidut oliivit. Alusta jauhot joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, eli n. 45 min.
- Sekoita taikina kulhossa tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun leipä- tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota hyvin.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Paista 200 asteessa 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
255 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
39,8 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa