
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1½ kg hapahkoja omenia
-
1⅔ rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl pähkinärouhetta
Tarjoiluun
-
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Taikina
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1½ dl Valio voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1½ kg hapahkoja omenia
- 1⅔ rkl Valio voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl pähkinärouhetta
Tarjoiluun
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota kerma
- Nypi toisessa kulhossa pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos. Yhdistä joukkoon lopuksi kermavaahto. Vältä voimakasta sekoitusta, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina kahteen osaan.
- Taputtele toinen pala piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Kauli toisesta taikinasta kansi.
- Valmista täyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Hauduta omenoita kattilassa voissa hetken aikaa. Lisää sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä täyte ja lisää vanilliinisokeri ja pähkinärouhe.
- Levitä täyte vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Sulje reunat haarukalla painellen. Pistele tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.
- Kypsennä 200 asteessa n. 35 min. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatti
22,2 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.