Omena-suolapähkinästruudeli

Omena-suolapähkinästruudeli

40 min
keskitaso
270 kcal / 100g
1
3

Filotaikinasta voit tehdä nopean version saksalaisesta klassikosta, struudelista. Tässä jälkiruoassa yhdistyvät rapeus, pehmeys, makeus ja happamuus. Suolaiset rouskuvat pähkinät tuovat pehmeälle omenatäytteelle mukavaa vastapainoa. Tarjoa struudelia haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

2 struudelia
½ pkt (12 puolikasta levyä)
filotaikinaa
800 g
omenaa
3 dl
1 dl
sokeria
1
kanelitanko
2 dl
suolapähkinöitä
150 g
3
suklaapatukkaa ( Snickers)

Ohje

  1. Ota filotaikinalevyt sulamaan n. 2 t ennen struudelin valmistamista, leikkaa taikinatanko kahteen osaan ja laita toinen takaisin pakastimeen.
  2. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, -mehu, sokeri ja kanelitanko laakeaan kattilaan. Keitä n. 8 min, kunnes omenat ovat pehmenneet ja neste on lähes haihtunut.
  3. Hienonna pähkinät karkeasti veitsellä ja lisää omenoiden joukkoon.
  4. Sulata voi. Irrota yksi puolikas filotaikinalevy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele levy voisulalla. Laita päälle vielä 5 levyä, voitele jokainen pinnasta.
  5. Viipaloi suklaapatukat ohuiksi viipaleiksi ja asettele puolet viipaleista filolevylle. Lusikoi levyn keskelle puolet omenatäytteestä. Jätä reunoille 5 cm tyhjää tilaa.
  6. Nosta ensin päädyt, sitten reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta rullan alle. Voitele rulla. Tee toinen rulla samoin.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  8. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
19 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)