Omenainen rahkatorttu

Omenainen rahkatorttu

2 h
keskitaso
236 kcal / 100g
3
12

Mehevän rahkatortun täytteessä maistuu omenan lisäksi rusinat ja kaneli. Kerrassaan herkullista!

Ainekset

6 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja

Pohjalle

5 - 6 dl (400 g)
omenakuutioita tai -viipaleita
1 dl
rusinoita
1 tl
kanelia

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 dl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoan pohjalle sekä voidelluille ja jauhotetuille reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 min.
  3. Levitä pohjalle omenakuutiot ja rusinat. Mausta kanelilla.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 t 20 min.
  5. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
10 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)