Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohjalle
- 2-4 (n. 300 g) hapahkoa omenaa
-
25 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
Omenakakkutaikina
-
175 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl kardemummaa
Tarjoiluun
-
1-2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaa vaahdotettunaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori tai pese omenat tarvittaessa. Leikkaa yhden omenan keskeltä neljä ohutta viipaletta kakun keskusta koristetta varten, lohko loput omenat ohuelti.
- Paista omenat pannulla voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Lisää mehu. Anna kiehua muutama min.
- Korppujauhota Ø 23 cm kakkuvuoan reunat, jätä pohja jauhottamatta. Asettele omenaviipaleet ensin vuoan keskelle ja sitten lohkot kauttaaltaan pohjalle. Kaada kaikki mehu pannulta omenalohkojen päälle.
- Valmista kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan omenalohkojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
302 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
30 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.