
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohjalle
- 2-4 (n. 300 g) hapahkoa omenaa
-
25 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista. Valio…
Omenakakkutaikina
-
175 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista. Valio…
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl kardemummaa
Tarjoiluun
-
1-2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaa vaahdotettunaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori tai pese omenat tarvittaessa. Leikkaa yhden omenan keskeltä neljä ohutta viipaletta kakun keskusta koristetta varten, lohko loput omenat ohuelti.
- Paista omenat pannulla voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Lisää mehu. Anna kiehua muutama min.
- Korppujauhota Ø 23 cm kakkuvuoan reunat, jätä pohja jauhottamatta. Asettele omenaviipaleet ensin vuoan keskelle ja sitten lohkot kauttaaltaan pohjalle. Kaada kaikki mehu pannulta omenalohkojen päälle.
- Valmista kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan omenalohkojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
302 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
30 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa