Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku

1 h 15 min
keskitaso
306 kcal / 100g
2
2

Keikauskakku rakennetaan vuokaan ylösalaisin siten, että kakun päälle tulevat koristeet ladotaan vuoan pohjalle. Kakku kumotaan kypsennyksen jälkeen, jolloin kakun koko kauneus paljastuu. Tarjoa omenakeikauskakun lisänä, kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ainekset

12 annosta

Pohjalle

2 - 4 (n. 300 g)
hapahkoa omenaa
25 g
½ dl
fariinisokeria
½ tl
kanelia
½ dl

Omenakakkutaikina

175 g
½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
1 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
hassel- tai saksanpähkinärouhetta
1 ½ dl
kaurahiutaleita
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa

Tarjoiluun

1 - 2 dl

Ohje

  1. Kuori tai pese omenat tarvittaessa. Leikkaa yhden omenan keskeltä neljä ohutta viipaletta kakun keskusta koristetta varten, lohko loput omenat ohuelti.
  2. Paista omenat pannulla voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Lisää mehu. Anna kiehua muutama min.
  3. Korppujauhota Ø 23 cm kakkuvuoan reunat, jätä pohja jauhottamatta. Asettele omenaviipaleet ensin vuoan keskelle ja sitten lohkot kauttaaltaan pohjalle. Kaada kaikki mehu pannulta omenalohkojen päälle.
  4. Valmista kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  5. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan omenalohkojen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.
  7. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
18 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)