Siirry sisältöön
Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku

Keikauskakku rakennetaan vuokaan ylösalaisin siten, että kakun päälle tulevat koristeet ladotaan vuoan pohjalle. Kakku kumotaan kypsennyksen jälkeen, jolloin kakun koko kauneus paljastuu. Tarjoa omenakeikauskakun lisänä, kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Omenakeikauskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohjalle

  • 2-4  (n. 300 g) hapahkoa omenaa
  • 25 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ dl
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista. Valio…
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l

Omenakakkutaikina

  • 175 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista. Valio…
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl kardemummaa

Tarjoiluun


Ohje

  1. Kuori tai pese omenat tarvittaessa. Leikkaa yhden omenan keskeltä neljä ohutta viipaletta kakun keskusta koristetta varten, lohko loput omenat ohuelti.
  2. Paista omenat pannulla voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Lisää mehu. Anna kiehua muutama min.
  3. Korppujauhota Ø 23 cm kakkuvuoan reunat, jätä pohja jauhottamatta. Asettele omenaviipaleet ensin vuoan keskelle ja sitten lohkot kauttaaltaan pohjalle. Kaada kaikki mehu pannulta omenalohkojen päälle.
  4. Valmista kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  5. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan omenalohkojen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.
  7. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 302 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search