Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenapiirakka pullataiki­na­pohjalla

Pullataikinaan tehty omenapiirakka on sadonkorjuuajan suosikki. Omenapiirakan päällä on kanelimuruseos makua antamassa.

Omenapiirakka pullataikinapohjalla
Omenapiirakka pullataikinapohjalla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g (0,75 dl)
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
    Voit kokeilla myös:

Täyte

  • 6 isoa (1 kg) omenaa

Pinnalle

  • ¾ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • kananmunaa

Tarjoiluun

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl Valio maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g (0,75 dl) Valio voita

Täyte

  • 6 isoa (1 kg) omenaa

Pinnalle

  • ¾ dl Valio voita
  • ¾ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • kananmunaa

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Valmista pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Anna kohota liinalla peitettynä.
  3. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi (kotimaiset voi käyttää kuorineen). Levitä pohjalle. Sekoita voi, sokeri, kaneli ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Ripota omenoiden päälle. Käännä pohjataikinan reunat ja voitele ne.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.

Vinkki

Korvaa maito seuraavalla seoksella: 2 1/2 dl vettä + 1/2 dl Valio maitojauhetta. Voit halutessasi käyttää uunipannun sijasta kahta pienempää vuokaa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 37,6 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1