
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pullataikina
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75-100 g (0,75 dl)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voit kokeilla myös:
Täyte
- 6 isoa (1 kg) omenaa
Pinnalle
-
¾ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl fariinisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
- 1½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- kananmunaa
Tarjoiluun
-
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Pullataikina
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 75-100 g (0,75 dl) Valio voita
Täyte
- 6 isoa (1 kg) omenaa
Pinnalle
- ¾ dl Valio voita
- ¾ dl fariinisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
- 1½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- kananmunaa
Tarjoiluun
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Anna kohota liinalla peitettynä.
- Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi (kotimaiset voi käyttää kuorineen). Levitä pohjalle. Sekoita voi, sokeri, kaneli ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Ripota omenoiden päälle. Käännä pohjataikinan reunat ja voitele ne.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
37,6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.