Paahdettu valkosipulikeitto

Paahdettu valkosipulikeitto

45 min
keskitaso
47 kcal / 100g
0
0

Paahdetussa valkosipulikeitossa valkosipulin aromi on lempeästi lähestyttävässä muodossa. Valkosipulikeitto sopii hyvin alku- tai pääruoaksi.

Ainekset

4 annosta
3 - 4 (n. 250 g)
kokonaista valkosipulia
2 rkl
1 l
kasvislientä
2 vartta
tuoretta timjamia
2 (n. 250 g)
jauhoista perunaa
1 prk (2 dl)
¾ tl
suolaa

Kasvisliemi

1
sipuli
1 pieni
porkkana
pala (100 g)
juuriselleriä
pala (50 g)
palsternakkaa
1 rkl
3
laakerinlehteä
5
kokonaista mustapippuria
1 l
vettä

Ruiskrutongit

n. 50 g
revittyä ruisleipää
½ rkl

Koristeluun

tuoretta timjamia

Ohje

  1. Valmista ensin kasvisliemi: Pese juurekset hyvin ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Paista hetki voissa kattilassa. Lisää mausteet ja vesi. Anna kiehua keskiteholla kannen alla n. 30 min. Siivilöi liemi.
  2. Leikkaa valkosipuleiden yläosasta ohut siivu pois, jotta saat kynnet näkyviin. Laita valkosipulit uunivuokaan leikattu pinta ylöspäin. Jaa jokaisen päälle nokare voita.
  3. Paahda uunin yläosassa 200 asteessa n. 15 min. Tarkkaile paahtumista, sillä palaessaan valkosipulit kitkeröityvät.
  4. Purista paahtuneet valkosipulin kynnet kattilaan. Lisää puolet kasvisliemestä ja timjamin oksat. Kuumenna.
  5. Kuori ja paloittele perunat. Lisää keittoon.
  6. Anna kiehua hiljalleen, kunnes peruna on kypsää. Poista timjaminoksat keitosta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  7. Lisää loppu kasvisliemi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja kuumenna.
  8. Leikkaa ruisleivästä n. 2 x 2 cm:n paloja ja paista ne voissa pannulla.
  9. Koristele annokset timjaminlehdillä. Tarjoa keiton kanssa ruiskrutonkeja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)