Siirry sisältöön
Paahdettu valkosipulikeitto

Paahdettu valkosipulikeitto

Paahdetussa valkosipulikeitossa valkosipulin aromi on lempeästi lähestyttävässä muodossa. Valkosipulikeitto sopii hyvin alku- tai pääruoaksi.

Paahdettu valkosipulikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3-4  (n. 250 g) kokonaista valkosipulia
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 l kasvislientä
  • 2 vartta tuoretta timjamia
  • 2 (n. 250 g) jauhoista perunaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ¾ tl suolaa

Kasvisliemi

  • 1 sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 laakerinlehteä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 l vettä

Ruiskrutongit

  • 50 g revittyä ruisleipää
  • 8 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Koristeluun

  • 0 kg tuoretta timjamia

Ohje

  1. Valmista ensin kasvisliemi: Pese juurekset hyvin ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Paista hetki voissa kattilassa. Lisää mausteet ja vesi. Anna kiehua keskiteholla kannen alla n. 30 min. Siivilöi liemi.
  2. Leikkaa valkosipuleiden yläosasta ohut siivu pois, jotta saat kynnet näkyviin. Laita valkosipulit uunivuokaan leikattu pinta ylöspäin. Jaa jokaisen päälle nokare voita.
  3. Paahda uunin yläosassa 200 asteessa n. 15 min. Tarkkaile paahtumista, sillä palaessaan valkosipulit kitkeröityvät.
  4. Purista paahtuneet valkosipulin kynnet kattilaan. Lisää puolet kasvisliemestä ja timjamin oksat. Kuumenna.
  5. Kuori ja paloittele perunat. Lisää keittoon.
  6. Anna kiehua hiljalleen, kunnes peruna on kypsää. Poista timjaminoksat keitosta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  7. Lisää loppu kasvisliemi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja kuumenna.
  8. Leikkaa ruisleivästä n. 2 x 2 cm:n paloja ja paista ne voissa pannulla.
  9. Koristele annokset timjaminlehdillä. Tarjoa keiton kanssa ruiskrutonkeja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 2,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta timjamia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search