Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku

Pirteän sitruunainen pääsiäiskakku on keväisten juhlapöytien herkku. Mehevän kakun kruunaa appelsiini-tuorejuustokuorrutus.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
koristelu
5 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
½ dl
sitruunamehua
2 dl
kookoshiutaleita
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 rkl
3 rkl
tomusokeria

Koristeluun

nonparelleja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm).
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  3. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kookoshiutaleet ja jauho-leivinjauheseos.
  4. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
  6. Irrota vuoan reuna varovasti jäähtyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
  7. Sekoita kuorrutuksen aineet; lisää appelsiinitäysmehua lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  8. Koristele esim. keltaisilla nonparelleilla tai sitruunasukaatilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
392 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›