Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku

1 h 10 min
keskitaso
392 kcal / 100g
28
36

Pirteän sitruunainen pääsiäiskakku on keväisten juhlapöytien herkku. Mehevän kakun kruunaa appelsiini-tuorejuustokuorrutus.

Ainekset

12 annosta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
½ dl
sitruunamehua
2 dl
kookoshiutaleita
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 rkl
3 rkl
tomusokeria

Koristeluun

nonparelleja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm).
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  3. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kookoshiutaleet ja jauho-leivinjauheseos.
  4. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
  6. Irrota vuoan reuna varovasti jäähtyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
  7. Sekoita kuorrutuksen aineet; lisää appelsiinitäysmehua lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  8. Koristele esim. keltaisilla nonparelleilla tai sitruunasukaatilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
392 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
26 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)