Pähkinäinen juhlaleipä

Pähkinäinen juhlaleipä

1 h 45 min
keskitaso
275 kcal / 100g
0
0

Pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä maustettu mallasleipä sopii juhlien ruokapöytiin. Tarjoa leivän kanssa voita tai juustoja.

Ainekset

2 vuokaleipää
2 ½ dl
kaljamaltaita
3 ½ dl
vettä
5 dl
50 g
hiivaa
2 dl
fariinisokeria
2 tl
suolaa
n. 14 dl
vehnäjauhoja
100 g
200 g
hasselpähkinöitä ja/tai saksanpähkinöitä
200 g
kuivattuja hedelmiä (aprikooseja ja taateleita)

Ohje

  1. Sekoita kaljamaltaat kiehuvaan veteen. Keitä 5 min. Nosta kattila levyltä. Lisää piimä.
  2. Sekoita kädenlämpöiseen mallas-piimäseokseen hiiva, fariinisokeri ja suola. Alusta n. 1 litra jauhoista taikinaan kahdessa erässä. Vaivaa taikinaa, että siihen tulee sitkoa. Lisää pehmeä voi, karkeaksi rouhitut pähkinät ja hienonnetut hedelmät. Vaivaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot.
  3. Jaa taikina kahteen isompaan tai kolmeen pienempään voideltuun leipävuokaan. Ripota päälle vehnäjauhoja. Peitä leivät liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 40 min.
  4. Paista leipiä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa juuston kanssa, buffet-pöydässä, salaatin kera tai aterialla.

Vinkki

Tarjoa Valio Luomu™ voin tai Valio Oltermanni® Luomu -juuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
275 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)