Siirry sisältöön
Pähkinäinen juusto-papusalaatti

Pähkinäinen juusto-papusalaatti

Pähkinöistä, pavuista ja juustosta syntyy maistuva salaatti. Ritari juusto sopii pähkinäiseen salaattiin. Valmista kastike turkkilaisesta jogurtista. 

Pähkinäinen juusto-papusalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 70 g (1 dl) cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tlk (420/265 g) ruskeita papuja
  • 1 pussi (200 g) makeaa maissia
  • 1 punainen paprika
  • 200 g
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g

Kastike

  • 4 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2-3 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2-3 tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Paahda ensin cashewpähkinät kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Revi salaatti. Valuta pavut ja huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Kuutioi paprika ja juusto. Jos käytät juustokuutioita, valuta ne siivilässä ja huuhdo nopeasti juoksevalla vedellä.
  2. Asettele ainekset kerroksittain salaattivadille tai annoslautasille. Ripota päällimmäiseksi karkeasti rouhittuja cashewpähkinöitä sekä juustokuutioita.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastiketta salaatin kanssa.
  4. Papusalaattia voi tarjota sellaisenaan patongin tai ruisleivän kera tai esim. grillatun lihan, makkaran tai kalan kera

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search