Pähkinäinen juusto-papusalaatti

Pähkinäinen juusto-papusalaatti

Pähkinöistä, pavuista ja juustosta syntyy maistuva salaatti. Ritari juusto sopii pähkinäiseen salaattiin. Valmista kastike turkkilaisesta jogurtista. 

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl (70 g)
cashewpähkinöitä
1 ruukku
jääsalaattia
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 tlk (420/265 g)
ruskeita papuja
1 pussi (200 g)
makeaa maissia
1
punainen paprika
n. 200 g
Valio Ritari® juustoa
tai Valio Eila® salaattijuustoa

Kastike

4 dl
1
valkosipulin kynsi
2 - 3 rkl
limetti- tai sitruunamehua
2 - 3 tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Paahda ensin cashewpähkinät kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Revi salaatti. Valuta pavut ja huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Kuutioi paprika ja juusto. Jos käytät juustokuutioita, valuta ne siivilässä ja huuhdo nopeasti juoksevalla vedellä.
  2. Asettele ainekset kerroksittain salaattivadille tai annoslautasille. Ripota päällimmäiseksi karkeasti rouhittuja cashewpähkinöitä sekä juustokuutioita.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastiketta salaatin kanssa.
  4. Papusalaattia voi tarjota sellaisenaan patongin tai ruisleivän kera tai esim. grillatun lihan, makkaran tai kalan kera

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
10 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)