Tomaatti-papusalaatti

Tomaatti-papusalaatti

35 min
keskitaso
128 kcal / 100g
1
1

Tämä salaatti maistuu ruokaisten raaka-aineiden ansiosta sellaisenaan kevyenä pääruokana tai vaikka grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 tlk (400/250 g)
punaisia kidneypapuja
1 ruukku
jääsalaattia
1 prk (180 g)
1 - 2
punasipulia
6
tomaattia
1 ½ dl
vihreitä oliiveja

Kastike

½ dl
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl
sinappia
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo pavut kylmällä vedellä siivilässä ja valuta. Laita ne marinoitumaan kastikkeeseen vähintään 15 minuutiksi.
  3. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatit. Revi ne laakealle vadille pediksi.
  4. Huuhdo salaattijuustokuutiot kylmällä vedellä ja valuta. Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Viipaloi tomaatit.
  5. Kerrostele ainekset salaattipedille, myös kastikkeessa maustuneet, valutetut pavut. Laita loppu kastike erikseen tarjolle.
  6. Tarjoa salaattia esim. grilliruoan ja patongin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)