Pähkinäpatee

Pähkinäpatee
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pähkinäpatee

Pähkinäpatee

Pähkinäpatee on mehevä ja maukas suolainen pääruoka tai alkuruoka joulupöytään, jossa kasvisvaihtoehtoja kaivataan. Pähkinäpatee on parhaimmillaan, kun se tarjoillaan yön yli vetäytyneenä ja haaleaksi lämmitettynä makeiden lisäkkeisen kera.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
12 h
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
13 h 50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset12 viipaletta

12 viipaletta
1 dl
kvinoaa
1
porkkana
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 varsi
varsiselleriä
250 g
pähkinöitä , esim. cashew-, saksan- ja hasselpähkinöitä
2 dl
2
kananmunaa
6
kuivattua taatelia
2 tl
kanelia
2 tl
inkivääriä
2 tl
kurkumaa
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
neilikkaa
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

½ dl
kirsikka-, omena- tai luumuhilloa
2
tuoretta viikunaa tai taatelia
50 g
pähkinöitä

Ohje

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Esikäsittele kasvikset: Kuori porkkana ja sipulit. Paloittele ne ja varsiselleri. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä. Käytä, kunnes massa on tasaista.
  3. Vuoraa leipävuoka (n. 10 x 22 cm) leivinpaperilla. Kaada massa vuokaan.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 150 asteessa n. 1 h 30 min, kunnes patee on kypsä.
  5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, jonka jälkeen peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Pateen voi tarjoilla huoneenlämpöisenä, haaleana tai kuumana. Koristele kumottu patee hillolla, tuoreilla viikunoilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.