Pähkinäpatee

Pähkinäpatee

13 h 50 min
keskitaso
284 kcal / 100g
1
5

Pähkinäpatee on mehevä ja maukas suolainen pääruoka tai alkuruoka joulupöytään, jossa kasvisvaihtoehtoja kaivataan. Pähkinäpatee on parhaimmillaan, kun se tarjoillaan yön yli vetäytyneenä ja haaleaksi lämmitettynä makeiden lisäkkeisen kera.

Ainekset

12 viipaletta
1 dl
kvinoaa
1
porkkana
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 varsi
varsiselleriä
250 g
pähkinöitä , esim. cashew-, saksan- ja hasselpähkinöitä
2 dl
2
kananmunaa
6
kuivattua taatelia
2 tl
kanelia
2 tl
inkivääriä
2 tl
kurkumaa
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
neilikkaa
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

½ dl
kirsikka-, omena- tai luumuhilloa
2
tuoretta viikunaa tai taatelia
50 g
pähkinöitä

Ohje

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Esikäsittele kasvikset: Kuori porkkana ja sipulit. Paloittele ne ja varsiselleri. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä. Käytä, kunnes massa on tasaista.
  3. Vuoraa leipävuoka (n. 10 x 22 cm) leivinpaperilla. Kaada massa vuokaan.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 150 asteessa n. 1 h 30 min, kunnes patee on kypsä.
  5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, jonka jälkeen peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Pateen voi tarjoilla huoneenlämpöisenä, haaleana tai kuumana. Koristele kumottu patee hillolla, tuoreilla viikunoilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
20 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

ValioAnna Koekeittiöltä22.12.2017 kello 13:18
Hei, omena toimisi varmasti hyvin tässä, uskon että bataatti samoin.
Nimetön20.12.2017 kello 17:40
Hei! Porkana allergia.Muu? Bataatti...omena,ei... :/
ValioAnna Koekeittiöltä18.12.2017 kello 11:18
Hei, pähkinäpateen voi pakastaa :).