Siirry sisältöön
Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

Uutta makua pitaleipiin tuovat paprikajauhe ja tomaattipyre, jotka myös värjäävät leivän kauniin oranssiksi. Maustettu pitaleipä on mainio makupari raikkaalle yrtti-labnehille eli valutetulle yrttijogurtille.

Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vehnäjauhoja

Yrtti-Labneh

  • 1 rasia (500 g)
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi puristettuna
  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohje

  1. Aloita labnehin valmistuksesta: sekoita jogurttiin suola ja mausteet. Laita seos valumaan suodatinpaperilla vuorattuun suodattimeen tai siivilään. Laita kannun tai kulhon päälle ja nosta jääkaappiin valumaan (mielellään 6 t tai yli yön).
  2. Pitaleivät: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, paprikajauhe ja tomaattipyre.
  3. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja, että saat taikinaan sitkoa.
  4. Taputtele taikinan pinnalle 1 rkl jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Jaa kohonnut taikina 8:aan osaan. Pyöritä pulliksi.
  6. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi leipäsiksi (Ø 12-15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperille. Kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, vähintään 30 min.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  8. Halkaise pitaleivät ja täytä yrtti-labnehilla. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 20,8 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search