
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
7 h 10 min
Yhteensä
7 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl vehnäjauhoja
Yrtti-Labneh
-
1 rasia (500 g)
Valio kreikkalaista jogurttiaSamettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
- ½ tl suolaa
- 1 pieni valkosipulin kynsi puristettuna
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Aloita labnehin valmistuksesta: sekoita jogurttiin suola ja mausteet. Laita seos valumaan suodatinpaperilla vuorattuun suodattimeen tai siivilään. Laita kannun tai kulhon päälle ja nosta jääkaappiin valumaan (mielellään 6 t tai yli yön).
- Pitaleivät: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, paprikajauhe ja tomaattipyre.
- Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja, että saat taikinaan sitkoa.
- Taputtele taikinan pinnalle 1 rkl jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 8:aan osaan. Pyöritä pulliksi.
- Kauli ne jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi leipäsiksi (Ø 12-15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperille. Kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, vähintään 30 min.
- Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
- Halkaise pitaleivät ja täytä yrtti-labnehilla. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
158 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
20,8 g
Rasva
4,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa