Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

7 h 40 min
keskitaso
157 kcal / 100g
0
0

Uutta makua pitaleipiin tuovat paprikajauhe ja tomaattipyre, jotka myös värjäävät leivän kauniin oranssiksi. Maustettu pitaleipä on mainio makupari raikkaalle yrtti-labnehille eli valutetulle yrttijogurtille.

Ainekset

8 kpl
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
1 rkl
tomaattipyreetä
n. 4 dl
vehnäjauhoja

Yrtti-Labneh

1 rasia (500 g)
½ tl
suolaa
1 pieni
valkosipulin kynsi puristettuna
½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl
tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohje

  1. Aloita labnehin valmistuksesta: sekoita jogurttiin suola ja mausteet. Laita seos valumaan suodatinpaperilla vuorattuun suodattimeen tai siivilään. Laita kannun tai kulhon päälle ja nosta jääkaappiin valumaan (mielellään 6 t tai yli yön).
  2. Pitaleivät: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, paprikajauhe ja tomaattipyre.
  3. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja, että saat taikinaan sitkoa.
  4. Taputtele taikinan pinnalle 1 rkl jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Jaa kohonnut taikina 8:aan osaan. Pyöritä pulliksi.
  6. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi leipäsiksi (Ø 12-15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperille. Kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, vähintään 30 min.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  8. Halkaise pitaleivät ja täytä yrtti-labnehilla. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
157 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
4 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)