Paprikapiiras

Paprikapiiras

Paprikainen piiras sopii aikuiseen makuun illanistujaisiin tai lounasruoaksi salaatin kanssa tarjottuna.

1 h 40 min
keskitaso
186 kcal / 100g
3
2

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kauralesettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
¾ dl

Täyte

3 (450 g)
eriväristä paprikaa
1 - 2 (250 g)
sipulia
1 rkl
¾ tl
suolaa
1 ¾ dl
2 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
2 dl (100 g)

Paprikoiden pintaan

sipaisu
oliiviöljyä

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Leikkaa paprikat isoiksi lohkoiksi. Kypsennä kuori ylöspäin uunin yläosassa 250 asteessa n. 15 min, kunnes pinta saa tumman täplikkään värin. Laita paprikat muovin alle 5 minuutiksi. Poista ohut pintakuori.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota pehmeäksi rasvassa pannulla. Mausta suolalla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
  3. Pohja: Yhdistä jauhot, leseet, savupaprikajauhe ja leivinjauhe. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele voidellun uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
  4. Yhdistä täytteeseen tuleva kuullotettu sipuli, ruokakerma, mausteet ja munat sekä juustoraaste.
  5. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle paprikalohkot. Sipaise niille hiukan öljyä.
  6. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
186 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
111 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)