Paprikapiiras

Paprikapiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Paprikapiiras

Paprikapiiras

Paprikainen piiras sopii aikuiseen makuun illanistujaisiin tai lounasruoaksi salaatin kanssa tarjottuna.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
20 min
uunissa
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kauralesettä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
¾ dl

Täyte

3 (450 g)
eriväristä paprikaa
1 - 2 (250 g)
sipulia
1 rkl
¾ tl
suolaa
1 ¾ dl
2 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
2 dl (100 g)

Paprikoiden pintaan

sipaisu
oliiviöljyä

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Leikkaa paprikat isoiksi lohkoiksi. Kypsennä kuori ylöspäin uunin yläosassa 250 asteessa n. 15 min, kunnes pinta saa tumman täplikkään värin. Laita paprikat muovin alle 5 minuutiksi. Poista ohut pintakuori.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota pehmeäksi rasvassa pannulla. Mausta suolalla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
  3. Pohja: Yhdistä jauhot, leseet, savupaprikajauhe ja leivinjauhe. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele voidellun uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
  4. Yhdistä täytteeseen tuleva kuullotettu sipuli, ruokakerma, mausteet ja munat sekä juustoraaste.
  5. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle paprikalohkot. Sipaise niille hiukan öljyä.
  6. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.