
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.58
tähteä viidestä
19 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
200 g Valio Eila® voita
Voit kokeilla myös -
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Väliin
- 1 dl omenamarmeladia tai vadelmamarmeladia
Pinnalle
- 0 kg hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa hyvin alhaisella lämmöllä 10 - 15 min. Sekoita välillä. Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.
- Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan väriä, nosta kattila levyltä
- Mittaa sokerit voisulan päälle. Sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.
- Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin. Paras lusikkamalli on pesältään syvä.
- Paista uunin keski- / yläosassa 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
- Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
- Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
438 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
54,3 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hienoa sokeria