Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peruna-olii­vi­fi­lotyynyt

Onko filotaikina sinulle tuttu? Se on vehnäjauhoista, vedestä ja öljystä valmistettua taikinaa, jota käytetään erityisesti Välimeren keittiössä erilaisissa suolaisissa ja makeissa leivonnaisissa. Filotaikinaa myydään pakasteena, valmiiksi kaulittuina paperinohuina arkkeina.

Peruna-oliivifilotyynyt
Peruna-oliivifilotyynyt

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (450 g) filotaikinaa, esim. Kanaki

Täyte

  • n. 5 keskikokoista (500 g) kuorittua, keitettyä, kiinteää perunaa
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 ruukku basilikaa

Voiteluun

  • 1¾ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 prk (à 180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Päälle

  • seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
  • 1 pkt (450 g) filotaikinaa, esim. Kanaki

Täyte

  • n. 5 keskikokoista (500 g) kuorittua, keitettyä, kiinteää perunaa
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 ruukku basilikaa

Voiteluun

  • 1¾ dl Valio voita
  • 2 prk (à 180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita

Päälle

  • seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata filolevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kuutioi jäähtyneet perunat pieniksi kuutioiksi. Lisää murennettu salaattijuusto ja viipaloidut oliivit sekä hienonnettu basilika.
  3. Sulata voi.
  4. Valmista filonyytit neljässä erässä: Nosta yksi ohut levy leivinpaperiarkille. Voitele pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Lisää päälle kolmas levy.
  5. Leikkaa levy lyhyemmältä sivulta puoliksi ja pidemmältä sivulta neljään osaan. Jaa neljäsosa täytteestä palojen keskelle. Kääri paketeiksi, jätä saumakohta alapuolelle. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta voilla ja ripota päälle siemeniä.
  6. Valmista loput nyytit kolmessa erässä.
  7. Paista 175 asteessa n. 15 min.

Vinkki

Peitä tuorekelmulla tarvittaessa valmistuksen aikana voitelemattomat filolevyt, jotta ne eivät kuivu

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 23,4 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1